5 Gode råd til at holde virus og andet utøj ude af din computer

Her er 5 gode råd til at holde din computer sikker og hurtig – det skal dog lige bemærkes at disse råd erstatter ikke almindelig sund fornuft.

  1. Vær varsom med USB enheder, som f.eks. USB-nøgler, mobiltelefoner og eksterne harddiske der har været tilsluttet andre computere uden antivirus eller være det kan kalder en USB-Killer – en stick der indeholder en intern strømstyrke der kan ødelægge din USB port.
  2. Sørg for at have en god antivirus beskyttelse installeret, evt. også firewall og et program der bekæmper malware men også scanner DVD´er og USB enheder der tilsluttes
  3. Scan dine Emails før du åbner dem, da ca. 23% af alle computerangreb i Danmark bliver inficeret igennem E-mails med links og vedhæftede filer
  4. Undgå helst piratkopierede programmer, da de kommer fra en kilde der ikke 100% kendes og nemt kan indeholde uopdagede virus, der ikke opfanges af dit antivirus program før det er for sent og alle dine passwords og brugerkonti er kopieret. Overvej gerne om det “gratis” piratkopierede program, er det værd at få hele sit netværk inficeret med virus?
  5. Tænk dig gerne om en ekstra gang før du trykker på links og billeder fra google og andre søgemaskiner, selvom de stadig er i googles søgning er det ikke nogen garanti for at de ikke indeholder virus. (Hvis du har et godt antivirus der også scanner de internetsider du browser er du i de fleste tilfælde sikret).

 

Hvis du har et godt råd som ikke er med på listen, må du meget gerne skrive en kommentar eller sende en mail til os.